Zilnic, pe micul ecran sunt difuzate imagini cu satenii si strazile comunei. Nu este neglijat nici primul gospodar al localitatii, Alexandru Vlad (foto medalion), care, asa cum spun oamenii, din cand in cand apare la televizor si tine discursuri. Numai ca, in timp ce oamenii se mandresc ca au in localitate un post de televiziune propriu, primarul neaga existenta acestuia. Studioul este chiar in casa primului gospodar, dar el n-a vazut, n-a auzit si nici „gura nu-i miroase”.

Daca este sa vorbim despre indeletniciri artistice in mediul rural, am spune ca la Valea Stanciului s-a rasturnat carul cu talente. Iar cel mai inzestrat pare a fi baiatul primarului din localitate, cel putin asa reiese din faptul ca de ceva ani acesta a lansat in comuna un post de televiziune. Chiar daca pe acest post nu apare Andreea Esca sau Mihaela Radulescu, canalul tv al comunei Valea Stanciului se bucura de o mare audienta. Si asta, pentru ca personajele principale sunt chiar oamenii simpli din comuna.

„La televizor se da ce se face prin comuna. Apar poze cu oamenii de pe aici, dar si filme cu primarul si comuna. Toti aparem la televizor, iar primarul la fiecare sarbatoare intra pe post si ne ureaza la multi ani”, spune unul dintre localnici.

Familia si soferul primarului, vedete tv

Cele mai multe aparitii la tv le au de regula apropiatii gospodarului-sef, incepand de la soferul edilului-sef, prezentat in diferite ipostaze, si pana la primarul comunei, Alexandru Vlad, care „se arata” localnicilor fie in campul muncii, fie tinand un discurs. „Primarul a aparut des la televizor acum, in campania electorala. A aratat ce a facut prin comuna, s-au prezentat imagini de la sectiile de votare. Ba chiar a spus pe post ca o sa mareasca pensiile si ca lumea nu o sa mai plateasca impozit. De parca ar fi dupa el”, spune indignat Ion Radut. Omul nu se arata incantat de postul de televiziune al comunei si crede ca e folosit mai mult pentru a se face reclama familiei primarului si magazinelor acestuia: „Dau pe post secvente cu copiii si nepotii primarului la mare, arata apartamentul pe care il are fiu-sau in Craiova, imagini cu magazinele si ce au in depozitul cu materiale de constructii. De parca pe noi asta ne intereseaza. Imi aduce aminte de Ceausescu, ca numai ala dadea filme cu el si familia si tinea discursuri”.