Deputatul PIN va da lamuriri si in scandalul stenogramelor PSD

D eputatul Cozmin Gusa si-a inceput, ieri, vizitele la PNA. Citat pentru ora 10,30, Gusa s-a dovedit a fi punctual, dar si foarte vorbaret cu ziaristii. "Sunt convins ca cei care au dorit chemarea mea aici nu au vrut decat sa ma vada fotografiat in fata PNA, ca alti reprezentanti ai clasei politice", a spus Gusa. Convins ca "vizita" sa la PNA este opera "fostului meu coleg Traian Basescu, pe care l-au cam lasat nervii, fiind obsedat sa gaseasca ceva impotriva lui Cozmin Gusa", deputatul s-a trezit dand lamuriri intr-un dosar in care este implicat bateristul trupei "Compact".

Lelut Vasilescu este acuzat ca ar fi cerut unor oameni de afaceri o sponsorizare, in schimb promitand ca i-ar putea ajuta cu un dosar la MMSF privind niste contracte in Germania. Intr-o discutie telefonica a bateristului, acesta vorbeste despre Cozmin Gusa care, la vremea respectiva, era secretar general al PSD. Deputatul insa neaga orice implicare a sa, spunand ca numele sau este pronuntat in convorbire pentru ca este prieten foarte bun cu Lelut.

Gusa a mai declarat presei ca in acest dosar nu este nici invinuit, nici martor, ci invitat! O invitatie insa care a fost catalogata de procurori ca fiind "obligatorie". Sponsorizarea pe care ar fi pretins-o bateristul firmei "Compact", circa 50.000 de euro, conform unor surse judiciare, nu s-ar fi dat niciodata, dupa cum a sustinut Gusa. Deputatul crede totusi ca "Basescu insista sa se faca presiuni la adresa mea". "Am fost sunat de la PNA exact in ziua in care am adresat CSM o cerere oficiala in care reclamam ilegalitatea prin care se propune ca Traian Basescu sa nu mai fie cercetat in dosarul "Flota"", a mai explicat Cozmin Gusa citarea sa la Parchet.

"O sa cred ca am fost chemat la PNA doar pentru ca s-a rostit numele meu la telefon, atunci cand va fi citat si Basescu pentru convorbirile pe care le are Bodo, in calitatea sa de artist, si in care il pomeneste si pe el", a mai spus deputatul. De altfel, Cozmin Gusa va veni iarasi la PNA peste cateva zile, de data aceasta in celebrul dosar al "Stenogramelor PSD". Deputatul promite ca are multe de spus pe acest subiect. Sigur pe el, Gusa a declarat ca se asteapta sa fie chemat la audieri si... "pentru ca am trecut pe rosu...".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.