Procurorii sustin ca aparitia referatului DNA in cazul Adrian Nastase pe site-ul Camerei ingreuneaza ancheta. Seful deputatilor juristi, Sergiu Andon, ii contrazice.

Dosarele DNA pe numele lui Adrian Nastase si al lui Miron Mitrea au fost facute publice vineri pe pagina de Internet a Camerei Deputatilor. Publicarea acestora a starnit furia procurorilor anticoruptie. DNA acuza Camera Deputatilor de incalcarea caracterului confidential al anchetelor in cazurile Nastase si Mitrea, odata cu publicarea referatelor procurorilor prin care acestia solicita inceperea urmaririi penale pe numele celor doi. In acelasi timp, DNA condamna si pozitia presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, care, aflata sambata la Congresul avocatilor de la Costinesti, a declarat ca nu vede de ce aceste documente nu ar fi publice.

„DNA constata ca, prin publicarea pe pagina de Internet, Camera Deputatilor a incalcat caracterul confidential al anchetei, in pofida raspunsului primit, la propria solicitare, din partea CSM, in legatura cu o speta similara.

DNA subliniaza ca publicarea unor date privind lucrarile dosarului nr. 114/P/2007 este de natura sa ingreuneze semnificativ ancheta penala desfasurata in cauza, cu atat mai mult cu cat dosarul cu care a fost sesizata Camera Deputatilor nu este cel care s-a aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie“, se arata intr-un comunicat al DNA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.