Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca departamentele social-democratilor impreuna cu cele ale conservatorilor vor propune la Consiliul National din 11 iulie principalele teme ale programului de guvernare, care vor fi supuse unei dezbateri publice, informeaza NewsIn.

Geoana a aratat ca este vorba despre un program de guvernare care sa asigure mentinerea a cresterii economice de cel putin 6% pentru urmatorii 4 ani, in conditii de inflatie redusa si de respectare a obiectivului de a intra in zona euro in 2014. El a completat ca in document se face referire si serviciilor publice in educatie, sanatate, administrarea actului de justitie, in reforma administratiei publice si reformei statului roman.

Liderul PSD a explicat ca in departamentele social-democratii vor lucra in colective comune alaturi de reprezentantii PC. "Am avut astazi un numar de reprezentanti ai PC-ului, colegi si colege, cu care am mai lucrat deci relatia este deja stabilita. Ei au fost deja cooptati in departamentele de specialitate. Astept contributii importante din partea PC-ului pe problema IMM-urilor, care este deja o zona de specializare pe care PC-ul a avut-o de mult timp", a declarat el, tinand cont ca ministru pentru IMM-uri si cooperatie in guvernarea trecuta a fost din parte PUR la acea vreme, Silvia Ciornei.

Liderul social-democrat a mai spus ca s-a stabilit ca in zilele de marti sa existe intalnirea saptamanala a liderilor de Grupuri sau reprezentantilor lor in Parlament.

Secretarul general al PC, Codrut Seres, a aratat, la randul sau, ca partidul din care face parte va face, pana la Consiliul National, o serie de nominalizari in cadrul departamentelor profesionale pentru pregatirea si finalizarea principiilor de guvernare pentru perioada 2009-2012. El a adaugat ca PSD si PC au pus la punct un calendar de colaborare pe termen scurt si mediu astfel incat sa faca impartirea colegiilor uninominale si propunerile candidatilor pentru alegerile parlamentare. Din partea conservatorilor, au participat la intalnire, in afara de Codrut Seres, Silvia Ciornei si Rodica Stanoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.