Premierul Tariceanu sustine ca prefectul Capitalei a fost schimbat din functie pe criterii profesionale, sugerand ca motivul ar fi disparitia buletinelor de vot tiparite pentru alegeri si ii recomanda sa fie mai retinut in declaratii atunci cand afirma ca a fost schimbat din motive politice, relateaza NewsIn.

"Cred ca prefectul ar trebui sa fie mai retinut. Nu stiu care ar fi criteriile politice pe care domnia sa considera ca s-a facut schimbarea. (...) Schimbarea este legata numai de activitatea sa. L-as indemna pe domnul prefect sa fie mai atent si sa se uite in urma cu o saptamana si sa vada ce s-a intamplat in Capitala in perioada alegerilor", a declarat Tariceanu, in replica la afirmatiile lui Catalin Deaconescu.

El a amintit totodata prevederea privind mobilitatea in functie a inaltilor functionari publici - categorie din care fac parte si prefectii - potrivit careia acestia pot fi mutati dintr-o functie in alta, respectiv dintr-o functie superioara ierarhic, precum cea de prefect, intr-una inferioara - subprefect sau de inspector guvenamental.

Deaconescu a declarat astazi pentru NewsIn, ca nu-si reproseaza nimic din punct de vedere profesional si, in aceste conditii, singura ratiune pentru schimbarea sa din functia de prefect ar fi de natura politica.

Guvernul a adoptat, miercuri, hotararea privind schimbarea din functie a prefectului Capitalei, Catalin Deaconescu, in locul sau fiind numit directorul adjunct al Corpului de Control din Ministerul de Interne, Ioan Tincu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.