Decizia Biroului Electoral Central de a-l valida ca primar al comunei Voinesti pe liberalul Gheorghe Dobreanu, contracandidatul social-democratului decedat in ziua scrutinului, a aprins spiritele in mica localitate moldoveneasca.

Zeci de oameni au iesit ieri in strada, solicitand reluarea alegerilor cu alti candidati decat cei inscrisi in cursa.

Pana la ora 16.00, in comuna Voinesti nu s-au inregistrat violente, dar oamenii s-au strans in fata primariei, blocand accesul in incinta primarului numit, Gheorghe Dobreanu. "Va intra in primarie doar atunci cand o va castiga cinstit. Pana atunci, sa stea afara. Noi am votat ceva si ni se serveste altceva", declara Maria Lenitchi, pensionara din Voinesti.

"Hotii! Hotii!", "Nu vrem primar numit de Bucuresti", "Vrem alegeri democrate!", scandau oamenii veniti cu zecile in mica piata din fata Primariei Voinesti, judetul Iasi. Satenii sunt nemultumiti ca BEC l-a validat pe candidatul liberalul, desi votul de duminica a fost castigat de social-democratul Neculai Ivascu, dupa ce acesta a decedat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.