Dan Voiculescu ar putea fi unul dintre cei sapte conservatori din Delegatia Permanenta a Aliantei PSD+PC, insa decizia va fi luata in functie de hotararea lui Ion Iliescu de a fi, de asemenea, parte a acestei structuri, sustin surse din PC, potrivit NewsIn.

Dan Voiculescu si Ion Iliescu s-ar putea regasi in componenta Delegatiei Permanente a Aliantei PSD+PC, in calitate de presedinti-fondatori ai celor doua partide, insa Dan Voiculescu asteapta o decizie a lui Ion Iliescu in acest sens, au declarat luni, pentru NewsIn, surse din PC.

Conservatorii sunt asteptati in aceste zile sa decida cine vor fi cei care vor activa in structura de conducere a Aliantei PSD+PC. La acest moment, pe lista PC se regasesc numele presedintelui Daniela Popa, al secretarului general Codrut Seres, al purtatorului de cuvant Bogdan Ciuca, alaturi de vicepresedintele Corneliu Ciontu si Dan Ioan Popescu.

In grupul de lucru care va elabora oferta de guvernarea a aliantei, PC va activa cu Sergiu Andon (posibil o propunere si pentru grupul pentru decuparea colegiilor electorale, alaturi de Corneliu Ciontu), Codrut Seres, Irinel Popescu si Silvia Ciornei. Grupurile parlamentare ale celor doua formatiuni sunt asteptate sa aiba marti o intrevedere, la nivelul fiecarei Camere a Parlamentului, pentru a pune la punct ultimele detalii ale listelor celor trei structuri ale aliantei.

PSD si PC isi vor lansa oferta de guvernare in cadrul unui Consiliu National comun, programat pentru 11 iulie, a anuntat luni presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, la finalul unei sedinte a Aliantei PSD-PC.

Geoana a mai aratat ca in cadrul acestei sedinte au fost stabilite si structurile comune de conducere ale Aliantei, respectiv componenta Delegatiei Permanente comune (sapte persoane din fiecare partid), astfel incat elementele de protocol sa devina functionale. Saptamana viitoare va incepe sa lucreze si un grup comun pentru decuparea colegiilor uninominale, a mai aratat liderul PSD. Un alt grup de lucru va redacta oferta de guvernare comuna, care va fi lansata public in cadrul unui Consiliu National comun, programat pentru data de 11 iulie.

La randul sau, liderul PC Daniela Popa, a spus ca la nivelul teritoriului filialele PC si PSD vom purta cat mai repede negocieri pentru functiile de vicepresedinte CJ si viceprimari, dar si pentru constituirea structurilor de conducere din teritoriu ale Aliantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.