Candidatul PSD la primaria unei comune iesene a decedat ieri, in ziua votului. In ciuda decesului, BEC a decis ca procesul electoral sa continue. S-a constatat ca legea nu prevede felul in care sa se actioneze intr-o asemenea situatie.
Candidatul PSD la Primaria Voinesti, Neculai Ivascu, in varsta de 58 de ani, a decedat ieri dimineata dupa ce a fost dus la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, ca urmare a unei crize provocate de ciroza. "Probabil si stresul campaniei l-a afectat. Astazi (ieri -n.r.) a venit in stare extrem de grava la clinica noastra, ulterior fiind trimis la Spitalul de Neurochirurgie, deoarece suferise o tulburare neurologica", a declarat prof. univ. dr. Carol Stanciu, coordonator al In-stitutului de Hepatologie si Gastroenterologie Iasi.

BEJ Iasi a cerut ieri Biroului Electoral Central sa opreasca procesul de vot de la Voinesti. Inainte de a lua BEC o decizie, cetatenii din Voinesti au oprit votul, nemaiprezentandu-se la urne. "De la ora 13.00, cand s-a difuzat stirea cu decesul primarului, oamenii nu au mai venit la vot", a precizat fostul deputat Cristian Nechifor, prezent chiar la sectia de votare din Voinesti. si Asociatia Pro Democratia a solicitat BEC suspendarea procesului de vot in comuna Voinesti, judetul Iasi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.