Institutul Cultural Roman si Centrul Roman de Informare de la Bruxelles alaturi de grupul EPP-ED din Parlamentul European au prezentat joi seara, la Bruxelles, Raportul final al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste in Romania (CPADCR), potrivit unui comunicat al ICR de la Paris.
Evenimentul a avut loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles si a fost prezentat de Vladimir Tismaneanu, cel care a coordonat realizarea acestui document. In cadrul evenimentului a avut loc o discutie deschisa, iar la intrebarile publicului au raspuns Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman, si Mircea Mihaies, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman. Prezentarea, comentariile si discutiile au vizat momentele esentiale ale demersului Comisiei, de la initierea acestuia la prezentarea concluziilor raportului in Parlamentul Romaniei in decembrie 2006, pana la publicarea sa in noiembrie 2007 la Editura Humanitas, precum si la diversele faze de receptare ale acestuia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.