Politica 9 Iunie 2008 03:13
Vicepresedintele Partidului Civic Maghiar, Tokes Andras, a declarat, recent, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca UDMR nu doreste cu adevarat autonomia, ci doar o invoca in campaniile electorale, pentru a atrage electoratul maghiar, transmite corespondentul Rompres.
“In aceasta perioada, UDMR va continua doar verbal aceasta lupta pentru autonomie. Se revine la putere, UDMR intra in guvern si se va continua exact ca pana acum”, a spus Tokes.

Acesta a aratat ca PCM doreste continuarea dialogului cu UDMR pentru alegerile parlamentare, mai ales ca a luat la locale 15% din voturile maghiarilor. “85% din voturile maghiarilor au fost luate de UDMR si 15 % de PCM, asa ca noi credem ca reprezinta ceva si procentul nostru. Nu cred ca 15% din voturile maghiarilor este o cantitate neglijabila. Sunt convins ca vom ajunge la o intelegere. UDMR, daca vrea sa intre in Parlament, va trebui sa discute cu noi”, a sustinut Tokes. Liderul PCM a accentuat ca formatiunea sa nu a atins in judetul Mures pragul de 5% din cauza ca “au fost suspect de multe voturi nule” si pentru ca “nu am avut bani de campanie, iar timpul de pregatire a fost scurt”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.