Politica 9 Iunie 2008 03:08
Partidul Social-Democrat va face alianta cu atat cu PNL, in Bistrita-Nasaud, cat si cu PD-L, in judetul Valcea, conform NewsIn.

Astfel, PSD Bistrita-Nasaud va forma majoritatea in Consiliul Judetean si cel Municipal cu PNL, au anuntat liderii celor doua formatiuni sambata, cu toate ca ambii au recunoscut ca oferta PD-L a fost mai avantajoasa pentru liberali decat cea a PSD. PD-L a propus PNL sa formeze impreuna majoritatea la Consiliul Judetean si la cel Municipal, oferindu-le liberalilor ambele functii de vicepresedinti ai CJ si de viceprimari ai Bistritei, dar liberalii au refuzat, preferand sa imparta functiile, in mod egal, cu PSD. Totodata, PNL si-a declarat public sustinerea, pentru turul al doilea, pentru candidatura senatorului Ovidiu Cretu (PSD), care isi disputa fotoliul de primar al orasului Bistrita cu actualul edil, Vasile Moldovan (PD-L).

"Am decis impreuna cu cei de la PSD sa constituim majoritati stabile pentru cele doua Consilii. Cred ca avem suficienta experienta politica si cred ca am facut o analiza pertinenta a situatiei si mai cred ca rezultatul discutiilor pe care le-am avut este unul de natura sa confere incredere atat conjudetenilor, cat si concitadinilor nostri", a declarat deputatul Ioan Turc, liderul judetean al PNL. Liberalii au facut o analiza a ofertelor electorale ale celor doi candidati ramasi in cursa pentru Primaria Bistrita si au constatat ca Ovidiu Cretu (PSD) are un program mai bun pentru Bistrita. Social-democratii au spus ca Ovidiu Cretu va sustine proiectele PNL.

Liderul filialei judetene a PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, care s-a tinut la sediul PNL, ca apreciaza foarte mult gestul liberalilor de a bate palma cu PSD, in conditiile in care au avut "o oferta mult mai consistenta din alta parte, o oferta de pozitii, nu de parteneriat".

Geoana si-a dat acordul pentru “exceptia” Valcea

Daca in Bistrita pesedistii vor forma coalitie cu PNL, in Valcea PSD va face o coalitie cu pedelisti si asta cu acordul presedintelui partidului, Mircea Geoana. Astfel, liderul PSD Valcea, Ion Calea, a anuntat ca filiala pe care o conduce va face o alianta cu PD-L la nivelul Consiliului Judetean, intelegerea fiind acceptata si de presedintele partidului, Mircea Geoana, prezent vineri seara la Ramnicu Valcea.
Geoana a mai spus ca, desi recomandarea de la centru a fost de izolare a PD-L, sunt judete in care aceasta recomandare nu poate fi respectata, deoarece nu ar servi intereselor comunitatilor din acele judete. El a mai spus ca vor fi judete in care PSD va face "aliante cu PNL, in altele cu PD-L, in altele cu UDMR ori cu PC". "Valcea va fi un judet in care Ion Calea, presedinte al PSD Valcea si recent ales presedinte al Consiliului Judetean Valcea, are obligatia si datoria sa gaseasca o majoritate care sa serveasca intereselor judetului, inclusiv cu PD-L", a mai spus liderul pesedist. La randul sau, Ion Calea a declarat ca intelegerea dintre PSD si PD-L la nivelul CJ Valcea este deja stabilita. "Este o intelegere batuta in cuie", a adaugat Calea. La CJ Valcea, PSD si PD-L au obtinut cate 11 mandate, iar PNL 10 mandate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.