Politica 7 Iunie 2008 00:18
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca partidul sau nu intentioneaza sa faca aliante dupa alegerile parlamentare, deoarece spera sa obtina la alegerile din toamna un scor foarte bun, care sa permita social-democratilor sa creeze o majoritate "fara mari compromisuri ideologice", transmite NewsIn.
"Este evident faptul ca partidul nostru a reusit o performanta la alegerile locale. Daca astazi am fi avut alegeri parlamentare in Romania, scorul pe care PSD l-ar fi facut ca numar de mandate in Parlamentul Romaniei ar fi fost undeva de 35%, pentru ca votul politic propriu-zis pe care noi l-am primit la consiliile judetene este un vot politic direct, fara redistribuire", a pretins Mircea Geoana.

Referitor la eventuale coalitii intre PSD si alte partide politice, Geoana a spus ca nu se pune problema incheierii unor astfel de aliante deoarce spera sa obtina un scor care sa le premita social-democratilor sa guverneze singuri. "Pentru ca au fost speculatii si tot soiul de discutii, ce face PSD-ul, cu cine face aliante dupa alegerile parlamentare, eu va spun ca scopul nostru, in conditiile in care sustinem trendul pozitiv pe care il avem, este sa facem un scor care sa ne permita sa guvernam singuri. Sa guvernam in conditii cat mai coerente din punct de vedere ideologic si cat mai coerente din punct de vedere al eficacitatii guvernarii", a mai afirmat Geoana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.