"Nu am fost niciodata parlamentar. Mai e mult pana atunci, dar, fiind vorba de alegeri uninominale, ma tenteaza", a spus Orban.
El crede ca noul sistem al uninominalului "va revolutiona scena politica". "Problema cea mai mare este ca toate partidele se vor confrunta cu un nou tip de alegeri, uninominalul prin colegii unde nu mai conteaza daca esti bine cu seful, ca organizatia te sprijina sau nu”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a mai spus la alegerile parlamentare nu va mai fi o "campanie a fiecarui partid", ci vor fi "400 de campanii". "Trebuie sa identificam acele personalitati care isi afiseaza viziunile liberale, care sa se bucure de cea mai mare popularitate in randul electoratului, acele personalitati trebuie sa fie in conexiune cu structurile administratiilor locale, servicii publice, investitori. Va fi practic o revolutie in ce priveste modul de desfasurare al campaniei electorale, pentru ca nu va fi o campanie a fiecarui partid national, ci vor fi 400 de campanii", a adaugat liderul liberal.