Politica 4 Iunie 2008 02:53
Prima sedinta a conducerii PSD dupa alegeri: Geoana a cerut interzicerea lui Madalin Voicu la tv, Diaconescu a acuzat boicotarea campaniei, iar oamenii lui Vanghelie au refuzat sa-l sustina pe Oprescu.

Mircea Geoana a anuntat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD, ca social democratii il vor sprijini pe Sorin Oprescu in al doilea tur al alegerilor de la Bucuresti. „Am decis ca obiectivul PSD la nivel national si in Bucuresti este blocarea reprezentantilor dreptei, in principal ai PD-L.

Recomandarea noastra pentru sustinatorii PSD in Bucuresti este sa vina la vot si sa voteze impotriva administratiei Videanu, impotriva incercarii ca prin domnul Vasile Blaga sa se puna capac pentru inca patru ani la faradelegile care s-au facut in timpul administratiei PD-iste a Primariei Generale“, a declarat presedintele PSD. Liderul social democrat a aratat, totodata, ca din obiectivul de a bloca reprezentantii dreptei in turul doi decurge sprijinul PSD pentru Sorin Oprescu, Cristian Popescu Piedone (PC), in sectorul 4 si pentru Andrei Chiliman (PNL) in sectorul 1.
Publicitate

Insa ca de obicei intre declaratiile lui Mircea Geoana si deciziile sau discutiile din cadrul sedintei BPN exista o mare diferenta. In sedinta liderilor PSD, candidatul oficial al partidului la PMB, Cristian Diaconescu, le-a spus raspicat colegilor sai ca „el nu poate fi atat de ipocrit incat sa directioneze voturile sale catre Sorin Oprescu“. Replica sa a fost provocata de interventiile lui Ion Iliescu si ale lui Miron Mitrea, care au incercat sa forteze un sprijin explicit al PSD fata de candidatura lui Oprescu.

„Nu pot sa deplasez voturile catre Oprescu“, a aratat Diaconescu, explicand ca liderii partidului se pun intr-o situatie „ridicola“ alergand cu mesaje de sustinere pentru Oprescu, in vreme ce acesta a refuzat sprijinul lor si a si inceput sa se dezica public de Ion Iliescu. Cristian Diaconescu i-a taxat pe Ion Iliescu si pe Miron Mitrea, acesta din urma in calitatea sa de sef al campaniei PSD, reprosandu-le „sabotarea“ campaniei sale de la Bucuresti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.