Politica 2 Iunie 2008 00:56
Ion Iliescu si Miron Mitrea cer sprijin de la PSD pentru Sorin Oprescu. Sub nasul lui Vanghelie, voturile de la sectoare au fost dirijate catre doctor, nu catre Cristian Diaconescu.

In PSD incep sa se ascuta cutitele pe sub masa, indiferent care va fi scorul in primul tur al lui Sorin Oprescu.

Nervozitate maxima la PSD in ziua alegerilor. Liderii partidului s-au adunat la sediul de campanie din Cotroceni, unde Miron Mitrea, coordonatorul campaniei, a tinut legatura cu judetele. Insa principalul punct de interes al social democratilor l-a constituit batalia pentru Primaria Capitalei, aceasta lupta devenind o miza importanta in jocul de putere intern din partid. Mitrea, Iliescu, Nastase erau suspectati ieri de Geoana si de Vanghelie ca dirijau voturi catre Sorin Oprescu in loc sa-l ajute pe candidatul oficial, Cristian Diaconescu, in speranta ca doctorul va reveni in PSD cu primaria in buzunar, intarind cu victoria sa aripa dura. De asemenea, esecul lui Diaconescu ar putea duce prin responsabilizare la anihilarea lui Geoana si a lui Vanghelie.

Manevra a devenit oficiala sambata dupa-amiaza, cand, la sediul de campanie din Cotroceni, in cadrul ultimei videoconferinte cu sefii filialelor judetene, Miron Mitrea si Ion Iliescu au spus foarte limpede, chiar in fata candidatului oficial Diaconescu si a presedintelui Mircea Geoana, ca cel care trebuie sa primeasca sprijinul neprecupetit al PSD pentru castigarea Bucurestiului este Sorin Oprescu. Potrivit unor surse participante la videoconferinta desfasurata si in prezenta lui Adrian Nastase, Mitrea si Iliescu au format un surprinzator tandem pro-Oprescu, atitudinea sefului de campanie fata de presedintele de onoare fiind caracterizata de colegi drept „tematoare“.

Miron Mitrea a prezentat o analiza a ultimelor zile din campania electorala, spunand ca PSD a facut o greseala atacandu-l pe Sorin Oprescu, deoarece acesta reprezinta singura sansa a partidului de a castiga in premiera Primaria Capitalei. Totodata, cei doi fani ai lui Oprescu au cerut ca sustinerea pentru Oprescu sa fie facuta publica foarte clar, chiar din aceasta seara, dupa ora inchiderii urnelor.

Mircea Geoana a confirmat pentru Cotidianul strategiile propuse de Mitrea si Iliescu privind sustinerea lui Oprescu, insa le-a comentat ironic: „Miron se da istet. O decizie finala privind sustinerea lui Sorin Oprescu trebuie luata in BPN marti. Ei vor sa anuntam diseara (ieri-seara - n.r.), ma mai gandesc cum sa facem“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.