Politica 30 Mai 2008 03:20
Cei care se vor primar general in Bucuresti nu stau deloc prost la capitolul finaciar. Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Cozmin Gusa, Codrin Stefanescu si Verginia Vedinas au facut investitii substantiale in proprietati imobiliare.

"Saptamana Financiara" a realizat un catalog al averilor celor care se lupta pentru un fotoliu de primar sau de consilier local.

Jurnalistii au constatat ca Sorin Oprescu are doua case - un apartament in Bucuresti si o casa in Ciolpani - si doua terenuri.

Vasile Blaga are si el un apartament de 209 metri patrati in Bucuresti, o casa in Oradea si tot aici un teren intravilan, la care se adauga 3 hectare de teren agricol in Bihor.

Cristian Diaconescu detine impreuna cu sotia, in Bucuresti, o casa si doua apartamente, la care se adauga un teren agricol si o casa in localitatea Stalpeni, judetul Arges. La trei din cele sase proprietati, vicepresedintele PSD are o cota parte de 3/8.

Candidatul PIN, Cozmin Gusa, detine impreuna cu sotia patru case, respectiv un apartament si o casa in Bucuresti, o casa la Cornu si o casa in Voluntari. Lista de terenuri este, insa, mult mai lunga. Aceasta cuprinde sapte terenuri intravilane sau extravilane cu suprafete intre 83,5 mp si 10.000 mp in Bucuresti, in Cornu, Zalau, Ocna Dej sau Voluntari.

Verginia Vedinas are si ea cinci case, dintre care patru in Bucuresti si una in Robanesti, judetul Dolj. In plus, aceasta mai detine si un birou, tot in Capitala, de peste 77 de metri patrati.

Conservatorul Codrin Stefanescu este proprietarul a trei apartamente in Bucuresti, a unui spatiu comercial de 350 de metri patrati in sectorul 1, dar si a 12.000 mp de teren extravilan, tot in Capitala.

Candidatul PNTCD, Aurelian Pavelescu, are patru locuinte. Trei in Bucuresti si o casa de vacanta in judetul Dambovita.

Mai saracut pare a fi actualul ministru al Transporturilor. Ludovic Orban are doar un apartament in sectorul 3 al Capitalei.

Averea primarilor si candidatilor de sector

Cel mai instarit primar/candidat la un sector bucurestean este liberalul Andrei Chiliman. Actualul primar de la sectorul 1 detine 14 proprietati in diverse zone ale tarii. Doua case si trei apartamente in Bucuresti, o casa in Vernesti, o casa in Predeal si o lista generoasa de terenuri. Suprafete cuprinse intre 440 mp si 14,5 hectare in Eforie Sud, Prahova, Predeal, Vernesti sau Snagov. La toate acestea se mai adauga si 16,34 hectare de vie.

Anca Petrescu, candidata PRM la fotoliul lui Chiliman, are un apartament in Bucuresti si un altul in Sighisoara si mai multe proprietati in afara tarii: un apartament in Germania si doua camere in Paris.

La sectorul 2, Neculai Ontanu are trei case, doua in Voluntari, una in Bucuresti, si doua terenuri in Voluntari.

La sectorul 3, Liviu Negoita este proprietarul a trei terenuri, in Balotesti si Campina, si doua case, in Bucuresti si Balotesti.
La sectorul 4, locul 1 in topul candidatilor cu proprietati imobiliare este ocupat de fostul primar Vasile Mihalache. Doua apartamente si o casa plus patru terenuri cu suprafete cuprinse intre 1.000 si 5.590 mp, toate in Bucuresti, figureaza in dreptul candidatului PSD.
La sectorul 5, cel mai prost sta Marian Vanghelie, care figureaza doar cu un apartament in Capitala.

Mult mai instariti sunt reprezentantii PNL si PD-L, Cristian Banu si Sebastian Bodu, ambii mari investitori, daca aruncam o privire pe declaratiile de avere.

Primul este proprietar sau coproprietar la patru locuinte si tot atatea terenuri, cu suprafete ce ajung pana la 9.646 mp. Iar Bodu detine doua case si terenuri cu suprafete de pana la 8.400 mp.

Si la sectorul 6, actualul primar are doar un apartament, si acela pe numele sotiei. In schimb, unii dintre principalii sai contracandidati sunt destul de instariti, au doar cate trei-patru case, ba chiar sapte pe alocuri, si tot atatea terenuri.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.