Politica 29 Mai 2008 13:32
Sorin Oprescu a precizat ca nu se delimiteaza de mineriade, pentru simplul motiv ca nu a participat la acele evenimente si nu pentru ca s-ar teme ca un astfel de gest l-ar determina pe Ion Iliescu sa-i indemne pe bucuresteni sa nu-l voteze, arata NewsIn.

Principala intrebare care a staruit pe parcursul dezbaterii organizate de Grupul pentru Dialog Social, atat din partea jurnalistilor, cat si din partea reprezentantilor societatii civile a fost legata de mineriade, avand in vedere ca numele lui Oprescu este legat de cel al fostului sef al statului Ion Iliescu, presa speculand ca actualul independent este de fapt candidatul sustinut din umbra de presedintele de onoare al PSD.

"Nu am trait acele momente decat in calitate de spectator si de practicant, doctor care repara ceea ce s-a intamplat atunci. Ce doriti? Te-ai lepadat de satana? Da! Nu doriti lucrul asta. Nefiind in miezul lucrurilor, a critica, a interpreta pe cineva nu cred ca este o idee buna", a declarat Oprescu, intrebat daca se delimiteaza de faptul ca Ion Iliescu a adus minerii in Bucuresti. Oprescu a recunoscut ca are o relatie speciala cu liderul PSD, pe care il respecta pentru capacitatea de a administra situatii de criza.

Senatorul a subliniat ca nu se delimiteaza de mineriade nu din pricina temerii ca, facand acest lucru ar putea pierde sustinerea lui Ion Iliescu, ci pentru ca nu se poate pronunta asupra unui fapt la care nu a participat direct. "Nu mi-e teama ca iese maine domnul Iliescu si spune ca PSD sa voteze pe nu stiu cine. Nu m-am dus sa ma imprumut de la Ion Iliescu de imagine. Pe vremea aia orice se putea spune despre oricine. Nu am venit la dumneavoastra sa-i iau apararea domnului Iliescu, dar nu pot sa devin ipocrit peste noapte si sa spun ca domnul Iliescu a fost de vina", a spus fostul social-democrat.

"Credeti ca este pentru mine determinant si ma caracterizeaza un raspuns la un act social de dreptate sau nedreptate?", a intrebat retoric Oprescu, deranjat de insistentele participantilor la dezbatere asupra subiectului mineriadelor.

Oprescu a fost intrebat si daca se delimiteaza de coruptia din PSD, fostul social-democrat raspunzand ca facut acest gest chiar pe vremea guvernarii Nastase.

In cadrul dezbaterii s-au abordat si subiecte legate de planurile candidatului pentru Bucuresti si de viitoarea sa relatie cu un Consiliu General format din mai multe partide politice si primari de sector de diverse coloraturi. Sorin Oprescu s-a aratat increzator in faptul ca se poate negocia cu membrii consiliilor si cu primarii de sectoare iar pentru proiectele importante poate apela la referendum.

Ca si ceilalati candidati, Oprescu a enuntat printre prioritatile sale destituirea din functie a arhitectului sef al Capitalei, dar si a unor directori din cadrul primariei.

Dezbaterea "De ce sa va dam Bucurestiul?" initiata de GDS este a patra din seria de dezbateri initiate de societatea civila, invitati fiind candidatii Vasile Blaga, Cristian Diaconescu si Ludovic Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.