Politica 27 Mai 2008 02:59
Ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Laszlo Borbely, candidatul UDMR la Primaria Targu Mures, a lansat, recent, o harta bilingva, romano-maghiara, in care prezinta proiectele sale pentru oras si termenele pentru executia acestora, transmite corespondentul Rompres

“Aceasta harta va ajunge la fiecare, aici nu e niciun fel de poveste de campanie, ci este un plan pe 4, 8, 12 ani si aici, ca sa ma puteti trage de ureche, avem termene, ce fac in 2008, ce fac in 2009 si abia o sa asteptati sa veniti sa-mi spuneti: domnul primar Borbely, sa vedem ce ati facut. E o harta bilingva, a carei distribuire o incep azi”, a declarat Borbely.

Candidatul UDMR a aratat ca, intrucat proiectele sale inscrise pe harta bilingva se adreseaza si romanilor din Targu Mures, spera ca va atrage si voturile acestora la 1 iunie “pentru ca in acest municipiu sa fie depasit votul etnic”. “Cum am reprezentat interesele tuturor cetatenilor din Romania cand am fost ministru, asa o sa reprezint interesele tuturor cetatenilor din Targu Mures. Si nu fac niciun rabat de la acest lucru, unde ma duc. Ati vazut, e foarte bine ca utilizam bilingvismul in Targu Mures, e foarte bine ca avem aici cetateni de diferite etnii si, credeti-ma, targmuresenii stiu cel mai bine ce probleme au, indiferent ca-s maghiari sau romani, cam aceleasi probleme le au”, a aratat Borbely.

Acesta a spus ca pe harta sa figureaza cele mai importante prioritati: zona metropolitana, care va trebui sa aiba o strategie in sase luni pentru a putea accesa banii europeni din axa 1, dezvoltarea integrata si amenajarea malul raului Mures, care include un parc etnografic, un spatiu permanent pentru festivalul Peninsula (Peninsula II), o zona verde cu pista pentru biciclisti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.