Politica 26 Mai 2008 03:52
Presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Marko Bela, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, ca nu va impune nicio restrictie filialelor judetene ale partidului in incheierea aliantelor post-electorale, exceptand Partidul Romania Mare, transmite corespondentul Rompres.

“Ar fi absurd ca o formatiune care militeaza pentru descentralizarea administratiei sa impuna aliante obligatorii dupa alegerile locale. Organizatiile vor avea o libertate de a incheia aliante si sa aleaga cea mai buna solutie. Exista cateva principii firesti, si anume, nu vom face nicio alianta cu PRM-ul”, a declarat Marko Bela.

Presedintele UDMR a amintit de protocolul incheiat la nivel central cu Partidul National Liberal (PNL), pentru sustinerea Guvernului, si a recunoscut ca acest lucru constituie un impuls in alegerea partenerilor locali. Marko Bela a lasat sa se inteleaga ca la nivelul judetului Satu Mare si Mures se pot incheia si aliante cu partidele romanesti care au facut intelegeri intre ele pentru sustinerea unui singur candidat impotriva reprezentantului UDMR, chiar daca “astfel de coalitii nu prea ajuta la o alianta post-electorala”.

Presedintele UDMR a participat sambata, in Gradina Romei, la un spectacol electoral oferit de primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, candidat pentru un nou mandat. In alta ordine de idei, ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Laszlo Borbely, candidatul UDMR la Primaria Targu Mures, a lansat, recent, o harta bilingva, romano-maghiara, in care prezinta proiectele sale pentru oras si termenele pentru executia acestora “Aceasta harta va ajunge la fiecare, aici nu e niciun fel de poveste de campanie, ci este un plan pe 4, 8, 12 ani si aici, ca sa ma puteti trage de ureche, avem termene, ce fac in 2008, ce fac in 2009 si abia o sa asteptati sa veniti sa-mi spuneti: domnul primar Borbely, sa vedem ce ati facut. E o harta bilingva, a carei distribuire o incep azi”, a declarat Borbely.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.