Politica 21 Mai 2008 02:23
Seful statului a relatat ca au existat politicieni care s-au dus la el acasa si la birou pentru a-i cere sa intervina in justitie. Traian Basescu a refuzat sa nominalizeze vreun politician sau macar formatiunea politica din care acestia faceau parte.

"Desi acum se dau mari, mi se pareau atat de umili atunci cand au venit", a mentionat presedintele luni seara, intr-o emisiune la Realitatea tv. El a insistat ca nu doreste sa dea nume, pentru ca are "experienta unor anunturi tarzii", admitand ca se refera la scandalul "biletelul". Traian Basescu a explicat ca a refuzat sa negocieze cu politicienii care i-au cerut sa discute despre dosare si nu a sesizat Justitia, pentru ca demersul nu s-a pus in aplicare.

Celor care au venit "si acasa si la birou", seful statului a afirmat ca le-a spus: "Nu am ce sa discut, fratii mei! Asta nu e treba mea, nu eu am pus procurorul sa deschida dosar, nu eu ii voi spune procurorului sa inchida un dosar. V-ati reclamat intre voi, s-au luat informatii publice si procurorul le-a verificat, nu a venit la mine, nu eu rezolv acest tip de probleme". In opinia presedintelui, cand refuzi acest tip de compromis, devii dusmanul tuturor.

Presedintele PSD Mircea Geoana a sustinut ca presedintele are obligatia de a face publice numele politicienilor care i-au cerut sa intervina in Justitie, iar daca ascunde identitatea acestora, o face pentru ca sunt fruntasi ai PD. "Din partea presedintelui, absenta unor clarificari cu nume si prenume, cu fapte si cu perioada sau ziua in care au incercat astfel de actiuni, reprezinta o instigare la coruptie si, din punct de vedere penal, chiar si o eventuala culpa de tainuire", a aratat Geoana, citat de Mediafax.

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat ca nu stie cine sunt politicienii care s-u dus acasa la seful statului pentru a-i cere interventii in Justitie si nici ce compromisuri a facut acesta. Nicolai i-a cerut presedintelui sa faca publice numele acestora, asa cum a facut cu Paszkany, "care a trimis un memoriu la Controceni cu rugamintea ca presedintele sa-l aiba in vedere, si dansul la sedinta CSM l-a avut in vedere si a vorbit despre un cetatean onest - Paszkany - care are probleme cu Justitia".

Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a sustinut ca presedintele se situeaza deasupra legilor penale si morale prin declaratiile referitoare la solicitarile pe care i le-au facut anumite persoane pentru interventii in justitie. El a declarat ca pozitia sefului statului este "ciudata", in conditiile in care Basescu a refuzat sa nominalizeze persoanele care au facut astfel de interventii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.