Politica 12 Mai 2008 01:37
Europarlamentarul social-democrat Corina Cretu solicita colegilor din Parlamentul European sa intervina pentru stoparea unor manifestari rasiste impotriva romanilor.
Ea s-a referit, punctual, la afisul pus la intrarea unui magazin din Spania pe care scrie “Interzisa intrarea cainilor si romanilor”, pe care a citit-o pe un site de stiri. “I-am telefonat, de altfel, lui Miguel Angel Martinez, vicepresedinte al Parlamentului European, un bun si constant prieten al Romaniei, pentru a-i semnala aceasta situatie iar saptamana viitoare, la Bruxelles, doresc sa o contactez pe fosta noastra colega Elena Valenciano, care a ajuns intre timp, dupa ultimele alegeri, ministru in Guvernul Zapatero”, a declarat ieri, pentru Rompres, Corina Cretu.

Ea a subliniat ca isi doreste sa vada care este, pe aceasta tema, si pozitia Presedintiei si a Guvernului, “dar, mai ales, masurile concrete in vederea apararii demnitatii cetatenilor romani si a tarii noastre”. “In opinia mea, s-ar impune o sedinta extraordinara a Parlamentului Romaniei, care sa vizeze desprinderea celor mai eficiente solutii de imbunatatire a imaginii Romaniei in lume si de aparare a majoritatii romanilor din strainatate, care sunt oameni cinstiti si seriosi, dar sunt astazi victime ale acestor prejudecati in tari precum Italia, Spania si peste tot in Europa. Macar o sedinta speciala a Guvernului Romaniei pe aceasta tema, si tot ar fi un semnal” - a afirmat europarlamentarul PSD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.