Politica 9 Mai 2008 00:58
Candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a folosit intr-o brosura electorala o fotografie cu Patriarhul. Patriarhia s-a delimitat imediat.
Dragos Benea, actual presedinte al Consiliului Judetean Bacau, a gasit o modalitate inedita de a-si face campanie electorala, el candidand pentru aceeasi functie pe care o detine din 2004. Intr-o brosura, acesta a publicat fotografii in care apare alaturi de mai multe personalitati, cum ar fi Nadia Comaneci, Gabriela Vranceanu-Firea, originare din judetul Bacau, Julio Iglesias, ce a sustinut anul trecut un concert in Bacau, sau Patriarhul Daniel. Alaturi de fotografii, in brosura a fost postata o stampila cu sigla „VOTAT“. „Sunt fotografii facute in timpul mandatului meu si care reflecta activitatea mea de la Consiliul Judetean“, isi justifica acesta demersul.

Desi fotografiile au fost facute la evenimente publice, Patriarhul a tinut sa se delimiteze de gestul lui Dragos Benea. Printr-un comunicat vehement, acesta a precizat ca nu si-a dat acordul nici scris, nici verbal pentru ca fotografia in care apare alaturi de Dragos Benea si unul dintre ierarhii locului, respectiv PS Ioachim Bacaoanul, episcop vicar al Episcopiei Romanului, si realizata in perioada in care era mitropolit de Iasi sa fie folosita in scopuri electorale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.