Membrii Biroului Politic Central al PNL, ce se vor reuni in aceasta seara in sedinta, nu doresc ca partidul sa si-l asume pe noul ministru de externe si nici nu vor sa auda de un eventual sprijin politic pentru proiectele acestuia, fiind extrem de nemultumiti de numirea lui Comanescu la MAE.

Majoritatea liderilor PNL, de la vicepresedintele Puiu Hasotti, senatorul Radu Stroe, trecand la adversarii clasici ai lui Tariceanu-Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai- si sfarsind cu Bogdan Olteanu, nu doreste sa ii acorde niciun fel de sprijin politic noului ministru al afacerilor externe, au declarat surse din conducerea PNL.

Conform surselor citate, liderii PNL l-au avertizat pe Tariceanu ca nu are rost sa il aduca pe Comanescu la sedintele partidului intrucat nu vor vota un sprijin politic pentru proiectele acestuia. "Sper sa nu se gandeasca sa il aduca la partid. Nu este al PNL. Sa si-l asume Tariceanu cu Basescu", comenteaza lideri ai PNL, inaintea sedintei Biroului Politic Central.

Suparati pe premier pentru intelegerea cu Basescu, liberalii ii atrag atentia ca nu vor oferi niciun fel de suport noului sef al diplomatiei, insa nu intentioneaza sa conteste efectiv procedura numirii lui Comanescu, desi Tariceanu a incalcat statutul partidului care spune ca ministrii sunt propusi de presedintele PNL si validati prin vot de conducerea centrala.

Avertismentul vine dupa ce, saptamana trecuta, liberalii au dat un vot de incredere ministrului Justitiei Catalin Predoiu, care a venit sa isi prezinte proiectele in BPC. Cu toate ca membrii BPC nu au fost incantati nici de numirea acestuia la MJ, din aceleasi considerente legate de intelegerea Tariceanu-Basescu, ei au votat in favoarea proiectelor lui Predoiu intrucat acesta a fost totusi un apropiat al cercurilor liberale.

Cei mai multi dintre liberali comenteaza nemultumiti si sustin ca partidul ar fi avut destui oameni capabili pentru MAE, insa Tariceanu a preferat sa se inteleaga cu Basescu si sa accepte in fruntea ministerului "omul presedintelui", care, pe langa asta, ar mai avea si "pacatul" de a fi un reprezentant al regimului comunist. Liberalii mai sustin ca decizia lui Tariceanu este cu atat mai discutabila cu cat MAE este, traditional, un portofoliu care aduce intotdeauna un plus de credibilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.