Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca va vota impotriva Legii lustratiei, pe care o considera inutila, informeaza Mediafax. "Discutia aceasta cu Legea lustratiei e tardiva. In 1991-1992, o mai intelegeam. Proiectul acesta de lege e facut in asa fel incat sa nu poata fi aplicat. Cine sa-l mai aprobe din grupurile politice? Daca nu vor sa voteze pe cineva, il taie de pe lista", a declarat Nastase, amintind o recomandare a Consiliului Europei referitoare la promovarea unor astfel de legi, la zece ani de la revolutie. "Cred ca e o gluma. Eu am fost, maxim, presedintele organizatiei sindicale a Institutului de Cercetari Juridice.

Emil Constantinescu, Stolojan au fost secretari de organizatie, dar pe cine mai intereseaza acum?", a intrebat retoric Nastase. In urma cu doua saptamani, senatorul Ion Iliescu declara, la Timisoara, ca o lege a lustratiei este "inadecvata" si "nedemocratica". "In legatura cu Punctul 8, am spus ca nu asta este calea. Eliminarea unor categorii in ansamblu. Raspunderea trebuie sa fie individuala. Era o masura discriminatorie. E incorecta pe fond si CPUN a respins aceasta chestiune. Ca sa vii dupa 15 ani cu repetarea acestor chestiuni mi se pare cu atat mai putin potrivit", a adaugat Ion Iliescu.

In replica, liderul PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca, prin declaratiile facute la Timisoara despre Legea lustratiei, Ion Iliescu a dovedit ca nu a inteles nimic din ce s-a intamplat in Romania in ultimii 15 ani si ca "traieste in continuare sub spectrul marxism-leninismului si al comunismului". Potrivit liderului PPCD, Legea lustratiei nu numai ca este adecvata si democratica, ci este si necesara. Ciuhandu a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa prin care solicita organizarea unui referendum privind Legea lustratiei, in cazul in care aceasta nu va avea sustinere parlamentara. Intr-un interviu acordat pentru cotidianul Ziua, la jumatatea lui martie, presedintele Traian Basescu declara ca va tine cont de dezbaterile publice privind lustratia si ca va sustine un astfel de proiect de lege, cu conditia ca cineva "sa il faca o data".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.