Decizia a fost luata la propunerea Biroului Permanent al social-democratilor, care a acceptat varianta propusa Organizatiei Bucuresti a social-democratilor.

Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat oficial candidatura lui Diaconescu, care a primit votul unanim al Comitetului Executiv. "De azi putem sa spunem ca avem primar la Bucuresti", a spus liderul social-democrat. El a precizat ca Miron Mitrea va coordona atat campania pentru Capitala, cat si pe cea la nivel national.

La randul sau, Cristian Diaconescu a declarat, dupa ce a fost nominalizat candidat la primaria Capitalei, ca va face tot posibilul sa castige un post care nu a fost niciodata al stangii, dar nici nu a fost niciodata mai aproape. El a precizat ca va colabora cu Miron Mitrea, cel care va coordona campania, dar si cu Marian Vaghelie, presedintele organizatiei de Bucuresti, pentru a obtine un rezultat cu care partidul sa se mandreasca.

Vicepresedintele PSD a multumit pentru "increderea staruitoare" pe care a primit-o in a candida pentru Capitala. El a adagat ca spera sa se poata spune, la final, "ca semnalul pozitiv a venit si de la Bucuresti".