Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis ieri recursul inaintat de procurori in cazul averii fostului ministru al industriilor din cabinetul Nastase, Dan Ioan Popescu, cunoscut ca DIP.

Instanta a decis rejudecarea procesului averii si a trimis dosarul la Sectia de contencios administrativ a ICCJ.
Completul de 3 judecatori ai ICCJ a inchis la 1 octombrie 2007 dosarul lui Dan Ioan Popescu si al sotiei sale, Elena Popescu, privind cercetarea averii lor si au ridicat sechestrul asigurator, decizia fiind atacabila cu recurs la Completul de 9.

Procurorii si-au motivat recursul afirmand ca, desi completul de 3 judecatori a fost legal investit cu solutionarea pe fond a cauzei, practic nu a facut acest lucru, ci a analizat-o ca pe o cale de atac sau o contestatie impotriva ordonantei prin care a fost sesizata, aratand ca, de fapt, in acest proces a lipsit cercetarea judecatoreasca.

Acuzatorii au argumentat ca, pentru a se stabili legalitatea rezultatelor controlului averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici,
judecarea cauzei se face pornind de la probele administrate in fata comisiei de cercetare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.