"In acest moment este important ca in fata Parlamentului sa se prezinte ministrul de externe pentru a informa comisiile paralamentare de politica externa, respectiv de aparare in legatura cu deciziile luate de partea romana, atat in plan bilateral cit si multilateral, din perspectiva dezbaterilor de la summitul NATO", a spus Diaconescu.

El a precizat ca este o obligatie care tine de "respectarea interesului national" a celor care guverneaza tara. "Prin informarea Parlamentului se realizeaza informarea opiniei publice", a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD a cerut autoritatilor de la Bucuresti sa informeze, conform legii, daca angajarea de trupe in Afganistan va fi facuta in zone de lupta sau in zone de mentinere a pacii. El a precizat ca in ambele cazuri Parlamentul ar trebuie sa fie informat si sa fie inclus in procesul decizional.

Partidul Social Democrat prin vocea lui Cristian Diaconescu a transmis ca nu este impotriva scutului antiracheta dar ca aceasta problema trebuie discutata "deschis, solidar", deoarece aceasta decizie va implica Romania pe termen lung.