Omul de afaceri Ion Tiriac si-a onorat pariul pierdut in fata lui Adrian Nastase, legat de constructia a 400 de sali de sport de catre fostul guvern. Pariul a fost insa onorat in alta forma decit cea convenita initial - Tiriac i-a platit presedintelui PSD suma de 78.000 de euro, reprezentind contravaloarea unui autoturism Mercedes, miza ramasagului dintre cei doi. Cu acesti bani, arata un comunicat de presa al PSD, Nastase a cumparat 16.000 de mingii de fotbal si handbal destinate utilarii salilor de sport.

Cu putin timp inainte de campania electorala pentru prezidentiale de anul trecut, Ion Tiriac si Adrian Nastase au facut un pariu electoral. Adrian Nastase, premier la acea vreme, s-a angajat ca guvernul va finaliza pina la alegeri constructia a peste 400 de sali de sport. Tiriac a fost sceptic, drept urmare cei doi au pus pariu pe un autoturism Mercedes.

Pentru ca, la finalul mandatului fostului executiv, erau gata 415 sali de sport, Tiriac s-a vazut nevoit sa se recunoasca invins. Initial, el a vrut sa-i dea o masina fostului premier, lucru care a generat o dezbatere publica, daca Nastase trebuie sau nu sa declare masina ca fiind primita cadou.

16.000 de mingii

Pentru ca nu voia masina, Nastase a promis ca va cheltui banii cistigati pentru utilarea salilor de sport, drept care am fost anuntati ieri ca fostul premier a cumparat 16.000 de mingii de fotbal si de handbal, in valoare de 78.000 euro. Potrivit comunicatului PSD, "primele mingi au fost donate ieri in judetul Dimbovita", unde Adrian Nastase a participat la conferinta filialei judetene a PSD.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.