Vicepresedintele filialei PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat ca va trimite o scrisoare secretarului general al Consiliului Europei, reclamand atitudinea de "discriminare pe criterii politice" a vicepresedintelui PNL, Gheorghe Flutur, care a cerut prefectului de Suceava "verificarea firmelor membrilor PSD". Dontu a spus ca solicitarea ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, este "un abuz" si "un atentat la adresa democratiei", iar prin atitudinea adoptata, vicepresedintele liberal incalca articolul 14 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, articolul 26 din Pactul International cu privire la drepturile civile si politice, precum si articolele 4 si 40 din Constitutia Romaniei privind dreptul de asociere in partide politice si interzicerea discriminarii pe criterii de apartenenta politica sau opinie.

Vicepresedintele PSD Suceava a precizat ca il va intreba pe secretarul general al Consiliului Europei daca Romania mai indeplineste criteriul politic de membru al Consiliului Europei si la Delegatia Comisiei Europene privind indeplinirea criteriului politic de aderare la Uniunea Europeana."Nu credem in imaculabilitatea domnului Flutur", a spus Dontu, care a tinut sa sublinieze ca liberalii suceveni au numeroase firme foarte bine dezvoltate, aratand ca nu se poate vorbi despre existenta unui asa-zis monopol al firmelor PSD. La randul sau, secretarul executiv al organizatiei PSD Suceava, Iulian Bancescu, a declarat ca, prin cererea facuta prefectului, ministrul Flutur instiga la actiuni de politie politica. "In Suceava incepe sa miroasa a politie politica", a spus Bancescu.

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicai a anuntat si ea ca va uza de toate caile parlamentare in acest caz, aratand ca va face o declaratie politica in parlament, va adresa o interpelare ministrului agriculturii si va cere Comisiei de cercetare a abuzurilor din Camera Deputatilor sa cerceteze aceasta situatie. "Cred ca este un precedent periculos pentru democratia din Romania", a spus Adomnicai, care a subliniat ca Alianta D.A. "exercita presiuni la toate nivelurile".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.