Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs, fost sef al Comisiei juridice, a criticat declaratiile Lidiei Barbulescu, presedintele CSM, care nu s-a aratat ingrijorata ca Romania este tara cu cel mai mare numar de condamnari la CEDO .

"Presedintele CSM spunea ca nu este o problema pentru Romania ca suntem condamnati la CEDO in foarte multe cazuri, ceea ce este o declaratie mai mult decat condamnabila. Noi nu putem sa tratam cu usurinta o asemenea problema, pentru ca in afara banilor la care suntem condamnati, arata si deficiente in respectarea drepturilor omului, in activitatea instantelor din tara", a aratat Eckstein, citat de Ziua.

El a afirmat ca nu este normal ca Romania sa fie in topul tarilor cu cele mai multe condamnari la CEDO.

In ceea ce priveste afirmatia lui Barbulescu cu privire la faptul ca politicienii fac imagine proasta justitiei, pentru a distrage atentia de la propriile greseli, Eckstein a considerat-o drept o jignire, relateaza Gardianul.

„Ultima afirmatie, ca proasta imagine a puterii judecatoresti este creata premeditat de catre clasa politica, pe aceasta o resping mai mult decat jignit. Eu cred ca de o vreme, de cativa ani, influenta politicului este una insignifianta in justitie, eu cred ca justitia are problemele ei de profesionalism, probleme de coruptie in sistem si toate acestea concura la imaginea pe care o are justitia romana“, a afirmat Eckstein.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.