Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a facut, recent, la Galati, un comentariu privind solicitarea europarlamentarului Laszlo Tokes, ca precedentul Kosovo sa se aplice si in Romania.

Geoana a facut referire la o scrisoare pe care Laszlo Tokes a adresat-o liderilor Aliantei Nord-Atlantice, care se reunesc saptamana viitoare la Bucuresti.

“Tokes incearca sa invoce in fata liderilor lumii democratice precedentul Kosovo ca fiind aplicabil Romaniei si tarilor Uniunii Europene. Este o atitudine intolerabila din partea unui cetatean roman si demonstreaza ca Tokes si cine l-a sprijinit sa ajunga in Parlamentul European au o atitudine agresiv-iredentista la adresa intereselor nationale romanesti”, a spus Mircea Geoana.

Acesta a precizat ca este obligatia liderilor romani la nivelul Presedintiei si Guvernului sa propuna, inclusiv in comunicatul final al Summit-ului NATO, excluderea acestei ipoteze si posibilitatii aplicarii unui astfel de precedent, inclusiv
dincolo de granitele UE.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.