UDMR a dat ieri startul prealegerilor pentru locale. Formatiunea condusa de Marko Bela este singurul partid din tara care organizeaza asemenea alegeri pentru desemnarea candidatilor sai.

Initiativa a luat-o filiala UDMR Covasna, care a organizat ieri alegeri preliminare cu urna fixa pentru desemnarea candidatilor pentru Primariile si Consiliile Locale din municipiul Sf. Gheorghe si in alte 14 orase si comune din judet.

In opinia conducerii Uniunii, aceasta este forma cea mai eficienta de selectare si ierarhizare a candidatilor partidului la scrutinul din 1 iunie.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul sedintei Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale (CCPOT) al UDMR de martea trecuta ca pana la 6 aprilie, procesul de desemnare a candidatilor se va incheia, iar la 7 aprilie, listele UDMR vor fi complete.

Potrivit presedintelui organizatiei maghiare, Marko Bela, UDMR nu va incheia inaintea alegerilor intelegeri electorale cu niciun partid. Dupa afisarea rezultatelor, a adaugat Marko, pot avea loc astfel de consultari pentru desemnarea viceprimarilor, respectiv a vicepresedintilor Consiliilor Judetene, PNL fiind in acest sens intr-o situatie privilegiata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.