Prezenti intr-o emisiune televizata, Crin Antonescu si Adrian Nastase nu au exclus posibilitatea unei aliante postelectorale intre PNL si PSD.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca liberalii pot discuta cu social-democratii, din perspectiva “pericolului” la adresa democratiei reprezentat de PD-L si Traian Basescu, dar PNL si PSD vor ramane adversari politici. La randul sau, prezent in aceeasi emisiune, Adrian Nastase a subliniat ca cele doua partide nu au incheiat o alianta pentrualegerile locale, dar nu a exclus, ca ipoteza de lucru, varianta unei viitoare aliante electorale.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ieri ca liberalii si social-democratii ar fi "adversari politici din punct de vedere ideologic", dar "pericolul" pe care l-ar reprezenta pentru democratie presedintele Traian Basescu si PD-L i-ar obliga sa se aseze la masa si sa discute, informeaza Romania Libera.

In opinia vicelui liberal, PNL si PSD ar fi partide "care accepta sa respecte niste reguli ale jocului politic democratic, care tin de institutia parlamentara, de pluralismul politic, de independenta justitiei", in vreme ce PD-L ar fi "un partid, sa-i zicem, de fapt, o adunatura sau chiar haita adunata, magnetizata, polarizata in jurul promisiunii de putere sau puterii pe care, in realitate, in acesti ani, prin intermediul DNA, prin intermediul altor forte de acest gen, Traian Basescu a exercitat-o". "Din punctul meu de vedere, si nu numai al meu, este de discutat si cu PSD, totdeauna cat acest pericol va exista, cum il evitam", a mai aratat Antonescu.

Potrivit Cronica Romana, social-democratul Adrian Nastase a precizat clar ca intre cele doua formatiuni nu a fost incheiata nicio alianta pentru alegerile locale, dar nu a exclus varianta unor viitoare intelegeri electorale ca o constructie alternativa la “cosmarul posibil al unei Romanii conduse de Traian Basescu si de un premier PD-L”.

Fostul premier si-a argumentat ideea prin exemplul Aliantei D.A. care, la momentul constituirii, a insemnat de fapt o alianta intre un partid liberal si unul socialist, asa cum era PD la vremea respectiva. “Atunci se putea, iar o alta varianta, alta data, n-ar fi posibila?”, a intrebat retoric Adrian Nastase precizand insa ca nu este obligatoriu ca “lucrul acesta sa se si intample...” Potrivit acestuia, strategia prezidentiala nu are nicio legatura cu interesul national si cu bunastarea politica, ci doar cu mentinerea PD-L la Putere, partid pe care fostul premier l-a catalogat ca fiind o grupare politica fara valori, si de aici, necesitatea gasirii unor alternative, una dintre ele fiind si colaborare dintre PSD si PNL, insa cu specificatia clara ca cele doua formatiuni vor merge separat la alegerile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.