Conducerea PSD decide astazi, intr-o sedinta care se anunta cu scantei, candidatul partidului la Primaria Generala a Capitalei: Marian Vanghelie sau Sorin Oprescu.

Ion Iliescu, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu, Victor Ponta, Ilie Sarbu, Vasile Dancu vor face front comun astazi, in cadrul Biroului Permanent National, pentru a bloca desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat la Primaria Capitalei. Ei sunt decisi sa-l desemneze pe Sorin Oprescu, informeaza Romania Libera.

Greii din PSD au reactionat dur fata de nominalizarea lui Vanghelie. Chiar Mircea Geoana pare sa bata in retragere, sambata declarand ca "decizia finala nu a fost luata". Presedintele PSD va fi din nou pus intr-o pozitie ridicola in partid.

Geoana a cedat in fata lui Vanghelie si a Organizatiei Bucuresti a partidului, numindu-l pe primarul "care este" fara o decizie a conducerii partidului. In timp ce, in fata ofensivei anti-Vanghelie, Geoana este obligat sa bata in retragere si sa anunte ca numai BPN are ultimul cuvant in nominalizarea candidatului la Bucuresti.

Declaratia lui Geoana de sambata este un pas inapoi fata de declaratia de joi cand spusese: “Cred ca putem spune ca, in acest moment, propunerea noastra pentru candidatul la functia de primar al Capitalei este Marian Vanghelie. Este o varianta combativa si cu sanse de succes”, relateaza Gandul.

Potrivit Ziua, Geoana a afirmat, sambata, ca o decizie finala nu a fost luata inca de sefii partidului. Presedintele pesedist a admis ca ultimul cuvant in privinta reprezentantului PSD inscris in cursa va apartine Biroului Permanent, care se reuneste astazi, si Comitetului Executiv.

"Stiu si eu, ca am trecut prin aceste furci caudine, ca este foarte greu sa castigi o campanie daca nu ai sprijinul organizatiei. (...) Imi doresc foarte mult sa ajungem la o solutie echilibrata, in care sa beneficiem si de sprijinul organizatiei, dar sa aducem cat mai multe voturi. Organizatia il sprijina unanim pe Marian Vanghelie", a adaugat Geoana.

Intrebat pe cine ar vota dintre Sorin Oprescu si Marian Vanghelie, Geoana a raspuns: “E foarte greu, inclinatia mea este sa ascult de organizatie. Decizia finala si validarea finala a candidatilor va fi facuta de Biroul Permanent si de Comitetul Executiv”.

Intr-o declaratie pentru Cotidianul, doctorul Sorin Oprescu a confirmat ieri ca se gindeste sa-si anunte candidatura la Primaria Capitalei chiar si in conditiile in care partidul il va desemna pe Marian Vanghelie in postura de candidat oficial. „Nu exclud sa candidez si eu. Ma gindesc la asta“, ne-a declarat Oprescu, intrebat ce va face daca PSD va decide azi sau miine ca Vanghelie este candidatul oficial. Oprescu spune ca are de gind sa comande citeva analize sociologice, „asa cum a facut Vanghelie, ca sa vedem exact cum stam“.

„Miine, poimiine se va lua o hotarire la partid. Si probabil ca or sa ma cheme si pe mine ca sa ma intrebe ce am de gind“, a mai afirmat Oprescu.

Potrivit unor surse politice, citate de Adevarul, Marian Vanghelie s-a dus acasa la Sorin Oprescu pentru a discuta despre candidatul PSD pentru Bucuresti. Liderul PSD incearca in ultima vreme sa se asigure de sprijinul a cat mai multor membri din BPN, mai afirma sursa mentionata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.