Dupa o intilnire cu liderii organizatiei PSD Bucuresti si stafful de campanie al partidului, Geoana a spus ca Vanghelie se bucura de sprijinul sau, dar si de al conducerii partidului.

„Cred ca putem spune ca in acest moment propunerea noastra pentru candidatul la functia de primar al Capitalei este Marian Vanghelie. Este o varianta combativa si cu sanse de succes“, a precizat el, declarindu-se convins ca Vanghelie va intra in turul doi al alegerilor pentru Primaria Capitalei, informeaza Cotidianul.

Potrivit Gandul, despre Sorin Oprescu, contracandidatul lui Vanghelie Mircea Geoana a declarat: "Am vorbit cu Sorin, se pare ca are aceasta intentie (sa candideze independent, n.n.). Sper ca se va gandi de doua ori inainte sa ia aceasta decizie, pentru ca este clar ca organizatia PSD Bucuresti il sprijina in acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred ca va fi un lucru bun si ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD".

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat ca, in situatia in care Sorin Oprescu va candida la Primaria Capitalei ca independent, probabil va trebui sa plece din PSD. El a adaugat ca nu vede cum un membru al unui partid poate candida ca independent.

Potrivit Curierul National, Marian Vanghelie, dupa ce a fost desemnat candidat PSD la Primaria Capitalei, a spus ca Alexandru Bittner, Puiu Popoviciu, Costel Constanda, Adrian Petrache si Costica Bobic ar fi incercat sa ii blocheze candidatura. El a afirmat ca cei cinci oameni de afaceri s-ar fi intalnit, separat, cu "diverse persoane" din PDL, PNL, dar si din PSD, incercand sa-i blocheze candidatura la Primaria Capitalei.

"Bittner, Popoviciu, Bobic, Constanda si Petrache sa ia mana de pe Bucuresti! Nu mai merg jocurile de culise, nu mai merge ca o gasca de mafioti, o sleahta, sa puna mana pe Bucuresti, noaptea la o cafea. (...) Au incercat sa imi blocheze candidatura pentru ca sunt incomod, nu ma pot tine ei in mana. Nici partidul meu nu ma poate tine in mana", a spus Vanghelie.

Candidatura lui Vanghelie va fi validata luni la Biroul Permanent al PSD, moment din care va deveni oficiala. Miron Mitrea este convins de acest lucru, in ciuda unor voci care au criticat desemnarea lui Vanghelie. „Mi-e greu sa cred ca Biroul Permanent va intoarce decizia unei organizatii. Nu poti face campanie fara sprijinul organizatiilor“, a comentat Mitrea, citat de EVZ.

Ponta si-a manifestat surprinderea fata de rapiditatea Vanghelie a fost numit candidat, in conditiile in care, in sondajul intern, Vanghelie era plasat pe locul patru pentru castigarea Capitalei.

"Noi am stabilit in conducerea PSD - din care, din cate imi aduc aminte, face parte si Mircea Geoana - sa ii desemnam drept candidati pe colegii care sunt situati cel mai bine in sondaje, iar la Bucuresti sa mearga cineva care sa castige. Nu inteleg de ce dl Vanghelie, clasat pe locul al patrulea in toate sondajele, inclusiv al PSD, cu doar 6% din preferinte, a fost desemnat pentru Bucuresti", a declarat Victor Ponta, care a sustinut ca Sorin Oprescu este cea mai buna solutie a PSD pentru Primaria Capitalei.

Mai mult, liderul partidului vorbeste de o fortare a acestei nominalizari. "Tot ce s-a vorbit acolo - ca exista acordul conducerii centrale - nu e adevarat. E o decizie a dlui Geoana, care este presedintele partidului, dar are un singur vot in BPN. Nu PSD a decis ca Vanghelie sa mearga la Primarie." a mai declarat Ponta, citat de Romania Libera.

O parere mult mai nuantata o are presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a declarat pentru Adevarul ca "este dreptul statutar al organizatiei de Bucuresti sa numeasca pe cine doreste". "Biroul Permanent National o sa ia nota. Este vorba despre democratie interna de partid. Daca este un candidat mai reusit sau mai putin reusit, e o alta treaba", a afirmat Iliescu. El nu a dorit sa comenteze daca Sorin Oprescu ar fi fost o optiune mai potrivita pentru social-democrati.

De asemenea, Mircea Geoana a prezentat si candidatii PSD pentru trei dintre sectoare: Dan Tudorache - la sectorul 1, Neculai Ontanu - la sectorul 2, Vasile Mihalache - la sectorul 4. Insa presedintele PSD a mai spus ca Biroul Permanent National (BPN) va avea ultimul cuvant de spus in desemnarea candidatilor pentru Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.