Premierul Tariceanu i-a cerut ieri ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa alcatuiasca un grup de experti independenti care sa elaboreze un nou proiect al Legii raspunderii ministeriale.

Potrivit Curentul, Premierul Calin Popescu Tariceanu a propus ieri ministrilor infiintarea unei comisii de experti independenti care sa elaboreze o noua lege a raspunderii ministeriale. Premierul i-a cerut ministrului justitiei, Catalin Predoiu, sa prezinte intr-o luna o formula de creare a comisiei.

“Ideea este sa infiintam o comisie formata din experti independenti care sa propuna o noua lege a raspunderii ministeriale. Daca o vom face noi, se va spune ca Guvernul are un interes sa-si protejeze membrii in anumite situatii. Nu este vorba despre asa ceva. E vorba despre necesitatea ca in Romania sa existe o lege a raspunderii ministeriale”, a afirmat seful Executivului, citat de Cronica Romana.

Jurnalul National scrie ca la finalul sedintei de ieri a Guvernului, premierul si-a justificat cererea prin faptul ca doreste o lege care sa ii responsabilizeze pe ministri, fara insa sa ii lase “in voia abuzurilor politice” ale Presedintiei, in conditiile in care imaginea membrilor guvernului a fost deseori afectata de anumite dosare, iar inchiderea ulterioara a cazului dupa neconfirmarea acuzatiilor nu a schimbat situatia acestora.

"Vreau sa existe o lege a raspunderii ministeriale care sa ii faca pe deplin responsabili pe ministri, dar in acelasi timp sa nu ii lase in voia abuzurilor politice ale unora sau altora, in cazul de fata, abuzurile politice care s-au facut din partea presedintiei", a declarat premierul, facand trimitere la cazul fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, care a fost suspendat de presedintele Basescu si schimbat din functie, pentru ca ulterior procurorii sa decida neinceperea urmaririi penale, relateaza Ziua.

"Impotriva lui s-a inceput urmarirea penala si in final s-a incheiat, prin neinceperea urmaririi penale, dar sigur ca a trebuit sa plece din Executiv. si altii la fel ca el", a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.