Musca se pregateste sa candideze la alegerile parlamentare. Fostii colegi de partid o asteapta cu bratele deschise.

Desi s-a izolat de mai bine de un an, Mona Musca e gata sa iasa din umbra si sa-si anunte candidatura la Senat in colegiul uninominal Prahova, sustin surse din conducerea PD-L. Fosta liberal-democrata pastreaza legatura cu colegii apropiati din fostul PLD, carora le-a dezvaluit intentiile sale de a candida. De altfel si in septembrie 2007, Cotidianul a relatat despre o posibila revenire a Monei Musca pe scena politica, dupa introducerea votului uninominal, anuntata la acea vreme de Valeriu Stoica. Acesta spunea ca Mona Musca isi doreste o confruntare directa cu electoratul.

In ciuda schimbarilor prin care au trecut liberal-democratii din septembrie 2007 si pina azi (fuziunea prin absorbtie cu PD, intrarea in Parlamentul European), pozitia liderilor fata de Mona Musca nu s-a schimbat. Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, a declarat pentru Cotidianul ca „partidul o va sustine pe doamna Musca daca va dori sa candideze. In peisajul politic de astazi se simte lipsa doamnei Musca“. La rindul lui, Gabriel Sandu, vicepresedinte PD-L, spune ca a pastrat legatura cu colega sa si ca „ar fi o onoare pentru noi ca doamna Musca sa candideze la Senat in Colegiul uninominal Prahova“. Si Valeriu Stoica sustine ca vorbeste des cu Mona Musca, insa recent nu a mai abordat cu ea subiectul revenirii in politica.

Daca fostii colegi de PLD se declara gata sa-i ofere sprijin politic, democratii lui Emil Boc sint mai rezervati. „Nu am avut nici o discutie cu dinsa de cind a demisionat din Parlament. Nu ne-a contactat de nici un fel in acest sens“, afirma presedintele PD-L. Intrebat daca totusi partidul i-ar da girul Monei Musca la alegerile parlamentare, Boc spune ca „deocamdata nu pot sa comentez“. Elena Udrea, secretarul executiv al formatiunii, spune ca n-a auzit nimic despre revenirea Monei Musca. „De cind s-a infiintat PD-L, nu s-a discutat nimic in sedinte despre doamna Musca“, adauga Udrea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.