Fostii proprietari care nu isi vor primi in natura imobilele nationalizate ar putea sa primeasca in schimb bani. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca actuala guvernare este interesata ca in paralel cu procesul de restituire sa apara si o lege cu privire la achitarea despagubirilor banesti pentru imobilele care nu pot fi retrocedate in natura.
Acest lucru s-ar putea face printr-o serie de legi care vizeaza restituirea imobilelor de locuit sau a sediilor partidelor politice si ar putea figura in pachetul legilor proprietatii.

In opinia lui Emil Boc acest lucru ar insemna ca, pentru prima data in Romania, se duce mai departe o prevedere a Legii 10 care stipuleaza ca cei care nu primesc in natura imobilele pe care le-au detinut trebuie sa beneficieze de o justa despagubire.
"Nu dorim sa bulversam circuitul civil prin a afecta locuintele care au fost retrocedate, ce a fost retrocedat este bun retrocedat, ce a fost vandut este bun vandut", a aratat Boc, precizand ca in interesul actualei guvernari intra si sediile partidelor politice prin faptul ca si ele ar trebui sa faca obiectul revendicarilor si al restituirilor in natura.

Potrivit lui Boc, coalitia guvernamentala va lua o decizie in privinta formei de promovare a acestui pachet de legi, respectiv prin asumarea raspunderii guvernamentale sau prin dezbatere in Parlament, numai dupa discutii interne la nivelul coalitiei.
El a a aratat ca in privinta legilor proprietatii nu exista la momentul actual, in coalitie, bariere insurmontabile, ci doar diferente de principiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.