Social-democratii si-au finalizat oferta electorala cu care vor sa cstige toate alegerile.

Oferta PSD „Cu oamenii, pentru oameni, repede si bine“ include o serie de programe sociale pentru dezvoltarea localitatilor în perioada 2008-2012.

Candidatii PSD îsi vor concentra campania pe atacul dreptei corupte si incapabile sa treaca de disputele politicianiste si pe promisiuni care mai de care mai tentante - salarii si pensii marite, alocatii pentru copii pâna la 16 ani, nu pâna la 2, case pentru tineri, centre de îngrijire pentru batrâni.

Dupa ce în guvernarea trecuta a câstigat pariul cu Tiriac legat de construirea a 400 de sali de sport, în noua oferta PSD, Adrian Nastase coboara stacheta si promite doar 300 de sali. Pe lânga acestea, ar urma sa construiasca sute de cladiri comunitare, 100 bazine de înot si nu mai putin de 1.400 de terenuri de sport în aer liber, precum si 40.000 de locuinte sociale. Dupa modelul promis de Videanu bucurestenilor, liderul PSD vrea sa faca 300 de sub- si supratraversari urbane care sa fluidizeze traficul în marile orase.

Campania PSD nu va uita sa atace „dreapta“, care nu înseamna decât lupta cercurilor de interese pentru resursele publice si scandaluri rezolvate cu dosarele fostei Securitati. Pesedistii le vor explica alegatorilor ca „dreapta este la fel de daunatoare societatii moderne ca si comunismul national, parchetele au devenit instrumente de lupta politica, iar licitatiile publice – mijloace de plata în cercuri închise“.

Strategia de siguranta nationala a PSD vizeaza organizarea Comunitatii Nationale de Informatii, reducerea serviciilor de informatii, dar si o restructurare a actualei componente a CSAT pentru o mai buna sistematizare a atributiilor sale. În privinta reformei clasei politice, PSD vrea separarea politicii de afaceri, vot uninominal si pentru europarlamentari si consilieri judeteni, introducerea cardului electronic de alegator si instituirea unui program „Zero coruptie“ în administratie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.