Trei lideri conservatori -Daniela Popa, Codrut Seres si Sabin Cutas - au intrat ieri prin surprindere in sala in care se desfasura sedinta „guvernului din umbra“ al PSD, condus de „premierul“ Adrian Nastase.

Mircea Geoana a explicat ulterior ca reprezentantii PC nu au primit portofolii in „guvernul din umbra“ al PSD, dar ca au participat la o discutie despre masuri legislative care vor fi promovate in parlament in urmatoarea perioada, informeaza EVZ.

La finalul intalnirii, cele doua parti au convenit ca trebuie sa se intalneasca periodic, la fiecare inceput de saptamana, pentru a stabili modalitatile practice de aplicare a Acordului de colaborare parlamentara semnat saptamana trecuta.

"PC incearca sa se apropie de noi din nou, dupa ce ne-au tradat in 2004. Ne-au spus ca isi doresc aceasta colaborare si recunosc ca au gresit", a declarat pentru Ziua, un lider social-democrat.

Un prim proiect luat in discutie a fost cel legat de scaderea TVA pentru alimentele de baza, propunere sustinuta de ambele partide. Pesedistii si conservatorii au discutat si despre modificare a legii alegerilor locale, dupa ce votul uninominal a primit unda verde din partea Curtii Constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.