Actiunea Populara, formatiunea politica a lui Emil Constantinescu, a acceptat sa fuzioneze cu PNL. Viitoarea alianta dintre liberali si taranisti va avea de ales pentru prezidentiale, dintre un fost presedinte si un actual premier.

Printr-un comunicat de presa citat de EVZ, AP a anuntat ca „saluta“ propunerea liberalilor de a fuziona. In urma acestei miscari consimtite de cele doua formatiuni politice, AP se va topi in PNL. Partidul se va numi in continuare PNL.

Reactia vine la doua zile dupa ce conducerea liberala a decis sa incerce aliante cu AP, PC si PNTCD: "Reunindu-ne fortele, vom reusi sa consolidam capacitatea de actiune si prestigiul acelor forte care militeaza consecvent impotriva populismului si a tendintelor de autoritarism pentru progresul democratic al Romaniei", se arata in comunicat.

Potrivit Ziua, Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, in sedinta de luni a Biroului Politice Central, s-a discutat despre continuarea procesului de coagulare in jurul PNL a fortelor de dreapta din Romania, atat forte politice, cat si cele apartinand societatii civile.

Dupa absorbtia formatiunii lui Emil Constantinescu, liberalii si-ar dori sa fuzioneze si cu PNTCD, si cu PC. In urma cu doua zile, conservatorii au refuzat invitatia la fuziune lansata public de vicepres edintele PNL Ludovic Orban, dar s-au aratat deschisi pentru o alianta. La fel si taranistii.

„Este o chestiune istorica", spune Marian Milut referindu-se la alianta electorala dintre cele doua partide istorice, pe care el o vede incheiata in luna martie. Milut considera ca, astfel, PNL ar intoarce taranistilor un serviciu istoric, acum cand au 2% in sondaje, relateaza Adevarul.

PNTCD a luat sub umbrela CDR, in 1996, toate partidele liberale, PNL inclusiv, cotat atunci cu doar doua procente. Deocamdata, liberalii dau ca sigura doar fuziunea cu Actiunea Populara. In orice caz, dupa parerea taranistilor, o intelegere intre PNL si PNTCD trebuie sa vizeze toate scrutinele, alegeri locale, parlamentare si prezidentiale.

Emil Constantinescu si Calin Popescu Tariceanu sunt cei doi posibili prezidentiabili intre care ar putea alege liberalii si taranistii, odata ce ar incheia alianta dintre PNL si PNTCD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.