Tariceanu a declarat ca Executivul a adoptat Hotararea de Guvern care consfintete decizia politica de saptamana trecuta potrivit careia primul tur al alegerilor locale va avea loc la data de 1 iunie, cel de-al doilea fiind programat pentru 15 iunie.

Conform calendarului stabilit de Guvern, candidaturile vor fi depuse cu 40 de zile inainte de data scrutinului, iar campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de alegeri.

Tariceanu a mai precizat ca Executivul a alocat 66 de milioane RON pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale.

Premierul a sustinut ca data scrutinului a fost stabilita la 1 iunie avand in vedere ca, in 2004, alegerile au avut loc pe 6 iunie, guvernantii dorind sa respecte astfel mandatul de patru ani.

Turul al doilea al alegerilor locale se va suprapune astfel cu jocurile campionatului european de fotbal ce se desfasoara in perioada 7-29 iunie, desi premierul anuntase initial ca doreste sa evite aceast lucru. Un alt argument pe care guvernantii il luasera in calcul era cel al suprapunerii alegerilor cu Sarbatorile Pascale.