Alegerea candidatului pentru primaria Capitalei genereaza, in continuare, dispute aprinse intre liderii PD-L. Ultima cearta a avut loc in prezenta presedintelui Traian Basescu, luni seara.

Surse democrat-liberale sustin ca disputa a fost generata de faptul ca prim-vicepresedintele Adriean Videanu a ramas pe pozitie in privinta refuzului de a candida la un nou mandat. Se pare ca atitudinea lui Videanu l-a enervat pe secretarul general Vasile Blaga, care conduce si organizatia de Bucuresti.

In partid se vorbeste ca presedintele Basescu s-ar fi implicat in disputa si l-ar fi atentionat pe secretarul general ca este datoria lui ca organizatia PD-L Bucuresti sa aiba rezultate bune, “nu ca la referendum”. Unii dintre liderii democrat-liberali sustin ca seful statului ar fi amenintat si cu schimbari radicale in cazul unui esec, relateaza Gandul.

Potrivit Adevarul, intalnirea a fost urmata insa ieri de agitatie in partid, scurte intalniri intre liderii si candidatii democrat-liberali care figureaza in sondajele partidului pentru Bucuresti. Secretarul general, Vasile Blaga, si viceprimarul Razvan Murgeanu, primarul Adriean Videanu si senatorul Radu Berceanu s-au vazut si au discutat ultimele evolutii din PD-L pentru primarie. Ei au comentat datele preliminare ale unui sondaj efectuat de CSOP pe baza unui esantion selectat din sectorul 1.

Cifrele arata ca, in ce priveste primaria Bucurestiului, la intentie de vot, PD-L detine procentul principal, 26%, urmat de PSD si PNL, la egalitate, cu cate 13%, PNG, cu 4%, PC, cu 3%, si PRM, cu 2%. La sectorul 1, intentia de vot este de 40% pentru PDL, de 20% pentru PSD si de 22% pentru PNL.

La categoriile privind potentialul de alegere a candidatilor partidelor functie de atribute de imagine si leadership, la sectorul 1, 11,05% din cei intrebati il considera un bun primar pe Razvan Murgeanu, PDL, 10,8% pe Vasile Gherasim, PD-L, 10,5% pe Andrei Chiliman, PNL, 9,4% pe Dan Tudorache, PSD, si 8,8% pe Dumitru Dragomir, PRM.

Surse din conducerea partidului sustin ca recentul sondaj CSOP comandat de PD-L pentru a stabili candidatii pentru alegerile locale a costat partidul peste 280.000 de euro. Potrivit surselor, fiecare filiala judeteana a fost obligata sa verse in contul central al partidului aproximativ 6.000 de euro.

Sumele pe care PD-L le va plati pentru sondaje vor creste in perioada urmatoare, avand in vedere ca, cel putin la nivelul Bucurestiului, vor mai fi comandate unele mult mai detaliate, pentru ca alegerea candidatului sa fie argumentata „sociologic”, precum si pentru alegerea mesajelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.