Presedintele Traian Basescu s-a intilnit ieri cu liderii democrat-liberali pentru a discuta rezultatele unui sondaj intern si pentru a stabili candidatii la principalele primarii.

Seful statului este deasupra Legii fundamentale atunci cind vine vorba de PD-L.

Imediat dupa terminarea sedintei Biroului Permanent al PD-L de ieri-dimineata, principalii lideri ai partidului s-au intilnit cu presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre candidatii care vor fi desemnati la principalele primarii, dar si pentru a creiona strategia partidului in campanie. Potrivit unor surse din conducerea PD-L, discutia cea mai aprinsa s-a purtat pe desemnarea candidatului la Primaria Capitalei. Presiunile cele mai mari fiind asupra actualului primar al Capitalei, Adriean Videanu, pentru a candida pentru un nou mandat.

Potrivit surselor, Videanu a refuzat din nou sa intre in cursa pentru un nou mandat, discutiile continuind cu eventuala candidatura a secretarului general, Vasile Blaga, sau a actualului edil al sectorului 3, Liviu Negoita. „Inca e greu de spus daca Blaga va accepta sa candideze, iar in cazul lui Liviu Negoita a ramas sa mai discutam”, ne-au declarat sursele. Liviu Negoita a anuntat deja ca nu este interesat de Primaria Capitalei, preferind un nou mandat la sectorul pe care il conduce in prezent, iar despre Vasile Blaga se vorbeste in partid ca ar prefera un nou mandat de ministru al Internelor si, in plus, in cazul unei candidaturi nu s-ar mai putea concentra pe conducerea campaniei electorale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.