Legea initiata de 12 deputati PRM a fost aprobata ieri tacit de Camera Deputatilor.Potrivit initiativei legislative, presedintele si premierul sunt obligati sa raspunda invitatiei parlamentarilor, in fiecare semestru al anului, de a prezenta mesaje in Legislativ cu privire la problemele de politica externa. De asemenea, subiecte ale raportului vor fi contractele economice incheiate si situatia comunitatilor romanesti din tarile vizitate, dupa informeaza Curentul.

Din 1990 pana in prezent, nici un sef de stat sau prim-ministru nu a prezentat in fata Legislativului un mesaj sau raport concret in legatura cu vizitele externe efectuate, astfel de cele mai multe ori, cetatenii romani au ramas cu impresia ca presedintele si prim-ministrul s-au deplasat in strainatate pentru a avea de unde veni acasa“, sustin initiatorii, citati de Ziua.

Potrivit EVZ, propunerea de respingere a initiativei PRM a fost supusa votului in 12 februarie, dar nu a intrunit numarul necesar de voturi. Deoarece termenul pentru votarea legii a fost 14 februarie, Bogdan Olteanu a constatat ieri adoptarea tacita a proiectului.