Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a criticat faptul ca Romania este reprezentata la un eveniment UE dedicat dialogului intercultural de pelicula „California Dreamin’ (nesfirsit)“, aceasta abundind in „limbaj obscen, scene de sex si violenta explicite“.
Europarlamentarul a cerut luni seara conducerii Parlamentului European sa analizeze chestiunea lungmetrajului care va reprezenta Romania la festivalul de film organizat cu ocazia Anului dialogului intercultural, criticind alegerea peliculei lui Cristian Nemescu.

Cazul pe care se bazeaza scenariul „California Dreamin’ (nesfirsit)“ este unul real, avindu-l ca protagonist pe Florin Patrachioiu, seful garii din Pielesti, si s-a petrecut pe cind Pascu era ministru al Apararii. Cu toate acestea, europarlamentarul declara ca nu are cunostinta de incident, ca filmul nu e recomandat pentru un festival unde fiecare tara si-a desemnat filme „despre el si ea“ si ca prezentarea sa ar afecta legaturile Romaniei cu SUA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.