Liderul PD-L Theodor Stolojan ar putea fi, cel mai probabil din iunie, succesorul lui Sorin Frunzaverde la sefia grupului europarlamentarilor romani din PPE-DE al Parlamentului European, in situatia in care actualul lider de grup va fi ales presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.
Frunzaverde isi va da demisia din functia de europarlamentar PDL si de lider al grupului Romaniei in PPE doar dupa alegerile locale, in cazul in care va castiga presedintia CJ Caras-Severin. Europarlamentarii romani din PPE-DE vor decide daca, in perioada in care Frunzaverde va fi in campanie, presedintele interimar va fi actualul vicelider, democratul Marian-Jean Marinescu, sau Theodor Stolojan, succesiunea urmand a fi supusa votului.

In cazul succesului lui Frunzaverde la locale, Stolojan va prelua, cel mai probabil din iunie, postul de presedinte al delegatiei Romaniei in PPE-DE, au mai declarat surse din PDL, insa se pare ca mandatul lui in aceasta functie nu va fi unul de lunga durata, tinandu-se cont de faptul ca el si-a anuntat la randul sau intentia de a renunta la postul din PE, pentru preluarea unei functii executive, in urma alegerilor parlamentare din toamna acestui an.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.