Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ieri la Suceava ca prin pozitia adoptata fata de proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor , presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, da dovada de "nostalgie pentru vremurile de colhoz", potrivit Mediafax. Pesedistul afirmase vineri, tot la Suceava, ca sunt mai multe argumente pentru care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ar trebui sa primeasca padurea in administrare si nu in proprietate. El a precizat ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ar trebui sa primeasca cele 90.000 de hectare de padure in administrare, "cum le-a avut" si nu in proprietate, pentru ca altfel se creeaza un precedent periculos.

In replica, Flutur a spus ca "Vacaroiu isi aduce aminte, probabil, cum petrecea week-end-urile la cabana de vanatoare de la Sadau, bine intretinute de corpul silvic". Ministrul a criticat faptul ca Vacaroiu s-a pronuntat pentru transmiterea in administrare si nu in proprietate a celor 90 000 de hectare Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor aratand ca "niciodata ei nu au inteles proprietatea privata". "Nu este posibil sa jucam alba-neagra cu proprietatea privata", a spus Flutur.

Ministrul Agriculturii a cerut ieri prefectului de Suceava, Orest Onofrei, sa verifice firmele membrilor PSD, sustinand ca acestea au "monopol" in judet. Flutur a spus, in cadrul Conferintei municipale PNL Suceava, ca judetul "este ocupat" de "un monopol de firme PSD", care au contribuit in campanie la bugetele fostului partid de guvernamint. "Solicit prefectului sa faca ordine in acest domeniu, sa treaca la verificari foarte hotarate, pentru ca indiciile noastre sunt foarte clare", a spus Flutur. El a mai cerut prefectului de Suceava sa verifice si toate tranzactiile cu terenuri facute de "burghezia comunista" in acest judet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.