Ion Iliescu nu vede cu ochi buni incheierea unui parteneriat politic cu PNL inainte de alegeri. Crin Antonescu ii cere lui Tariceanu informatii suplimentare despre intilnirea cu Mircea Geoana.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri ca nu este de acord cu incheierea unor intelegeri politice intre PSD si alte partide inainte de a vedea rezultatul alegerilor. Referindu-se la intilnirea secreta de marti dintre Mircea Geoana si premierul Tariceanu, Iliescu a aratat, citat de MEDIAFAX, ca, in acest moment, PSD nu isi poate pune problema unei intelegeri preelectorale cu nimeni, nici cu PNL, nici cu PD-L. “Ce va fi dupa alegeri este influentat si de rezultatul alegerilor. Abia dupa alegeri se pot negocia posibile asocieri postelectorale, inainte este inutil", a opinat Iliescu.

Iliescu a precizat insa ca, in opinia sa, intilnirea de marti seara dintre presedintele PSD, Mircea Geoana, si presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, este o "chestie fireasca, normala", el apreciind ca "este nefiresc ca nu au loc asemenea intilniri". Presedintele de onoare al PSD a subliniat ca "adevaratul partid al opozitiei" este PSD si a aratat ca el trebuie sa joace acest rol de partid de opozitie. "E dificil, pentru ca ai in fata doi adversari: pe de o parte presedintele si partidul sau prezidential, care face figuratie acum de opozitie, si pe de alta parte partidul premierului, care are raspunderea guvernarii", a explicat Iliescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.