Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzaverde a anuntat ca va demisiona din PE pentru a se intoarce la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin.

Frunzaverde, care a fost cap de lista al PD, vrea sa abandoneze Legislativul european la doar trei luni de la alegerea sa. El intentiona sa faca acest gest chiar atunci cand candida pentru PE.

Pedelistul sustine ca ar fi mai utila prezenta sa la nivelul judetului decat la Bruxelles. "Imi dau demisia pentru ca sunt mult mai util comunitatii de care apartin. Voi candida pentru Consiliul Judetean Caras-Severin, pentru ca din 1996 numai eu castig in Caras-Severin", a declarat Frunzaverde, citat de Ziua. Intrebat daca nu stia acest lucru atunci cand a acceptat sa candideze la alegerile europarlamentare, Frunzaverde a raspuns: "Ba da, stiam, dar este o experienta care imi va folosi".

„Consider ca activitatea de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin este net mai importanta si mult mai concreta decat cea de europarlamentar. Eu am fost nevoit sa candidez ca europarlamentar pentru a ridica si partidul, si Banatul. Sa nu uitam ca PD a luat in Banat 41% din voturi cu mine cap de lista“, a declarat Frunzaverde.

Dupa cum informeaza EVZ, democrat-liberalul a decis ca, pe durata campaniei electorale, isi va lua concediu din Parlamentul European, iar, daca va fi din nou ales, isi va inainta imediat demisia, pentru a prelua conducerea consiliului judetean. El este al doilea politician care renunta la mandatul de europarlamentar, dupa Gyorgy Frunda (UDMR).

Potrivit Gandul, Sorin Frunzaverde, presedintele organizatiei judetene Caras-Severin a PD inca de la infiintare, a detinut de doua ori functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, intre 1996-1997 si 2004-2006. In ambele cazuri el a renuntat la functie pentru preluarea unui mandat de ministru. La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, a fost ales ca deputat in Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, candidand pe listele PD, pe prima pozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.